Fillers

Rimpels kunnen door injectie met vulstoffen (fillers) worden uitgevlakt. Dit is een goede behandeling van de meeste rimpels in het gezicht, en van sommige welvingen zoals de plooien tussen bovenlip en wangen of de zogenaamde marionetplooi tussen de onderlip en de wang. Andere huidoneffenheden, bijvoorbeeld door littekenvorming, kunnen soms ook worden opgevuld.

Vulstoffen zijn in te delen in natuurlijk afbreekbare (biodegradeerbare) producten en permanente kunststoffen. Als de permanente kunststoffen via de poriën besmet raken moeten zij soms heelkundig verwijderd worden. Daarom zijn natuurlijk afbreekbare stoffen een veiliger keuze. Hyaluronzuurgel (merknamen Esthélis®, Fortélis®, Belotero®, Restylane®, Perlane®, Theosyal®, Juvederm® en andere ) is de meest gebruikte biodegradeerbare filler. Dit wordt ook gebruikt in diepere weefsellagen om volume te herstellen. De effecten van deze fillers zijn ongeveer 1 jaar zichtbaar.

De injecties gebeuren tijdens de raadpleging en vereisen geen of plaatselijke verdoving. Er zijn slechts fijne naaldjes of zogenaamde microcanules nodig. Sauna en zonnen worden best een week gemeden. Er zijn geen andere beperkingen van activiteiten nadien. 
 

Meer informatie →