ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie

Bovenste oogleden

Door veroudering ontstaat een verslapping van de huid waardoor deze op of over de wimpers gaat hangen . De gevolgen kunnen zowel functioneel als esthetisch zijn. Zo kan het zicht naar boven belemmerd worden. Bij vrouwen schept dit problemen bij het aanbrengen van make-up. 

Het is een eenvoudige ingreep waar men vrij snel van herstelt (5 dagen). De behandeling bestaat erin om de overtollige huid weg te halen en het vet gedeeltelijk te verwijderen ter hoogte van de neus. Deze ingreep is pijnloos en met een roesje zelfs aangenaam.

Onderste oogleden

Ook onder het oog kan de huid verslappen, waardoor men vaak de opmerking krijgt er vermoeid uit te zien. Indien het vooral om overtollig vet gaat, kan dit via de binnenkant van het ooglid verwijderd worden. Zo is een uitwendig sneetje overbodig. Indien er eerder een probleem is van overtollige huid wordt er een sneetje gemaakt net onder de wimpers waardoor de huid glad getrokken kan worden. Bovendien kan zo meteen overtollig vet verwijderd worden.

Uiteraard is een gecombineerde correctie van zowel de bovenste als de onderste oogleden mogelijk. Dit zijn eenvoudige ingrepen zonder enig gevaar voor de normale functie van het oog met een optimaal resultaat als gevolg. Littekenvorming is quasi onbestaande.

 

Meer informatie →