Oren

Afstaande oren of ‘flaporen’ komen erg vaak voor en zijn vaak het gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeen in de oorschelp. Het is dus goed mogelijk dat wanneer u flaporen heeft, dit een familietrek is. De grootte, plaats en vorm van het oor is belangrijk voor harmonie in het gezicht: mooie oren maken het gezicht mooier. Pesterijen omwille van de zogenaamde flaporen hebben vaak een negatieve invloed op het zelfbeeld van kinderen en jonge volwassenen. Een oorcorrectie zorgt hier niet alleen voor esthetisch resultaat, maar heeft uiteraard ook een positieve invloed op de psyche.

Tijdens deze kleine ingreep zal de chirurg de huid achter het oor losmaken van het kraakbeen van het oor. Dan geeft hij het kraakbeen een nieuwe mooiere vorm en het sneetje wordt gedicht.

De ingreep kan bij kinderen vanaf 4 jaar en kan onder lokale verdoving en een lichte roesje om de ingreep aangenaam te maken. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd. De zwelling verdwijnt vlug en het litteken is verborgen achter de oorschelp.

 

Meer informatie →