Benen

Dijlift

Wat is een dijlift?

Een dijlift wordt uitgevoerd om verslapping van de huid aan de binnenkant van de bovenbenen tegen te gaan.

Deze ingreep heeft als doel uw figuur rond de dijen te corrigeren door de huid van de bovenbenen te liften. Bijgevolg wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

Wanneer heeft u baat bij een dijlift?

Als u last heeft van huidverslapping ter hoogte van de binnenkant van de bovenbenen, kan u baat hebben bij een dijlift. Vaak treden dergelijke problemen op na overmatig gewichtsverlies op korte tijd of bij het ouder worden. Het komt ook wel eens voor wanneer u vroeger een klassieke liposuctie heeft ondergaan. Een dijlift kan de perfecte oplossing zijn wanneer uw huidverslapping u fysieke hinder bezorgt (zoals frictie tussen de dijen) maar wordt vooral uitgevoerd om esthetische redenen.

Doel van een dijlift

Bij deze ingreep is het de bedoeling een figuurcorrectie uit te voeren door een lifting van de huid van de bovenbenen. Hierdoor wordt de huid aan de binnenzijde van de benen opnieuw strakker.

De ingreep

Een dijlift gebeurt onder algemene verdoving of met een roesje. Meestal wordt de huidinsnede gemaakt ter hoogte van de liesplooi, doorlopend aan de binnenzijde van het been tot op de bilnaad. Om de huid beter te kunnen liften wordt vaak tegelijkertijd een liposculptuur uitgevoerd ter hoogte van de binnenzijde van het bovenbeen. 

Na de ingreep.

De eerste dagen is het moeilijk om te zitten (omdat de naad juist ter hoogte van de bilplooi gelegen is). Douchen mag na 2 dagen. De hechtingen bevinden zich voornamelijk onderhuids.

 

Meer informatie →