Buik

Correcties aan de buik kunnen worden opgedeeld in 4 delen:

 1. Vetophopingen
 2. Cellulitis
 3. Huidoverschot

 

 1. Vetophopingen

  Vetweefsel is opgebouwd uit vetcellen die door bindweefsel bij elkaar gehouden worden. De totale hoeveelheid vetcellen wordt bepaald tijdens de puberteit. Daarna neemt het aantal vetcellen niet meer toe. De overblijvende  vetcellen kunnen wel meer vet opnemen.

  Het wegnemen van vetcellen heeft als gevolg dat er minder vet kan worden opgenomen op die plaats. Het wegnemen van vetophopingen noemt men liposculptuur. Het gevolg is een blijvende correctie.

  Liposculptuur is enkel geschikt voor plaatselijke vetophopingen. Bij algemene corpulentie is liposculptuur niet aangewezen daar de overblijvende vetcellen dan meer vet opnemen.

  Liposculptuur geeft goede resultaten bij het wegnemen van vetcellen aan de buitenzijde van de dijbenen. Ook bij de buik onder de navel zijn er bevredigende resultaten. Aan de zijkant van de borsten en onder de borsten, boven de navel en aan de binnenzijde van de dijen kan ook goed resultaat worden geboekt.
   

 2. Cellulitis
  Wanneer de bindweefselverbindingen die de vetcellen bijeen houden, de huid aantrekken, ontstaan er putjes. Met liposculptuur kunnen die verbindingen verwijderd worden waardoor de cellulitis verdwijnt. Indien de verbindingen heel stevig zijn, is een goed resultaat behalen moeilijker.  
   

 3. Huidoverschot

  Na een intensieve vermagering kan huidoverschot ontstaan door gebrek aan elasticiteit van de huid. Meestal komt dit voor bij de buik, de armen en aan de binnenkant van de dijen.

  De enige oplossing is het chirurgisch verwijderen van de huid. Dit is geen ingewikkelde ingreep en geeft esthetisch bevredigende resultaten.
   

Liposculptuur

Wat houdt liposculptuur in?

Liposculptuur is een ingreep die toelaat om gelokaliseerde vetophopingen te verwijderen in regio’s waar patiënten een overschot aan vetweefsel moeilijk kunnen verliezen door dieet of fysieke activiteit. Het is tot op de dag van vandaag de meeste betrouwbare manier om gelokaliseerd vetweefsel te verwijderen.

Liposculptuur is een ondertussen geperfectioneerde vorm van de vroegere liposuctie. Liposuctie gebeurde onder narcose en was traumatisch voor de weefsels. De aspiratiecanules waren immers groter en gaven meer beschadiging. Bij liposculptuur doen zich veel minder onderhuidse bloedingen voor en ontstaan geen zware kneuzingen. Er is minder nazorg nodig en het is bijna pijnloos. Het resultaat is ook veel mooier. De behandelde huid zal na de liposculptuur iets krimpen en wordt strakker. Aan een gewone liposuctie hou je soms nog onderhuidse onregelmatigheden over. Dat is met deze nieuwe techniek veel minder het geval.

Tijdens de ingreep gebruiken we zeer fijne naalden waarmee we het vet wegzuigen. Doordat de naalden zo fijn zijn, zullen de insteekplaatsen dan ook zeer miniem zijn. Bovendien werken we met de inspuiting van verdovende en bloedstelpende vloeistof, waardoor de vetcellen verweken en vlotter weggezogen kunnen worden.

De huidige technieken laten correcties toe aan het grootste deel van het lichaamsoppervlak. Vetopstapeling binnenin de buikholte, zoals vaak bij mannen van middelbare leeftijd ontstaat, kan echter niet weggezogen worden.

Afhankelijk van het aantal zones kan de ingreep onder lokale verdoving gebeuren of mits slaapverdoving (een roesje). De ingreep duurt niet lang en na de ingreep kan u vrijwel meteen (onder begeleiding) naar huis.

 

Meer informatie →