facelift

Plastische ingrepen op het aangezicht

Ons gezicht wordt continu blootgesteld aan weersomstandigheden, slechte luchtkwaliteit en soms zelfs schadelijke dampen. Onder invloed van de zon en de zwaartekracht maar ook door leeftijd, overmatig roken of veel stress, kan het gezicht veel te lijden krijgen en zijn stralende, jonge elasticiteit verliezen. De huid zal slapper worden, de kaaklijn kan wat uitzakken en de plooi tussen neus en bovenlip zal dieper worden.

Ook als u niet rookt of drinkt en geen last heeft van stress, kan uw huid- en spierweefsel door de ouderdom zijn elasticiteit verliezen en gaan hangen. Ook erfelijkheid en aanleg spelen hierbij een rol. Indien u dit verouderingsproces een tijdje wil terugdraaien, kan een facelift een goede oplossing zijn.

Kort gesteld is een facelift een operatieve behandeling waarbij de huid in het gelaat en het onderliggend spier- en vetweefsel gelift worden om zo de oorspronkelijke vorm van het gezicht en vaak ook de hals weer te voorschijn te laten komen. Zo krijgt het gelaat opnieuw een jong en stralend karakter.

De misvatting dat het resultaat van een facelift vaak kunstmatig overkomt, is achterhaald. Met de hedendaagse technieken en chirurgische ervaring behoudt het gelaat achteraf haar natuurlijk uitzicht. Lijnen zoals lachrimpeltjes, die horen bij uw gelaatsuitdrukking, worden intact gelaten, zodat u achteraf wel nog steeds uw eigenheid en natuurlijke expressie behoudt.

De gevolgen van het verouderingsproces van de huid worden door een facelift voor een deel ongedaan gemaakt. Over het algemeen wordt de klok 12 jaar teruggedraaid. 

Aangezien een facelift met een roesje probleemloos verloopt, is een tweede kleinere ingreep na een tiental jaren een gemakkelijke manier om het verouderingsproces blijvend te vertragen.

Er zijn 2 verschillende soorten facelifts. De Mini-lift (ook wel MACS-lift of S-Lift genoemd) en een volledige Facelift.

  • De Mini-Lift

Via een kleine sneetje in de haarlijn en achter het kraakbeen van het oor worden de verslapte weefsels, spieren en vet opnieuw op  hun plaats gebracht. Hierdoor spant de huid van de wangen, onderkin en hals terug zoals vroeger.

Deze operatie kan onder lokale verdoving en een aangenaam roesje uitgevoerd worden. U krijgt bijkomend een roesje  zodat de ingreep pijnloos en ontspannend is. Na de behandeling blijft u een aantal uren in de kliniek, waarna u naar huis kan. De haren kunnen op dag 1 gewassen worden. Enkele hechtingen worden na 5 dagen verwijderd. Het merendeel van de hechtingen bevindt zich onderhuids en lost op. Na twee tot drie weken zijn alle sporen van de behandeling vrijwel onzichtbaar. Het resultaat van deze behandeling is zeer natuurlijk doordat de huid voornamelijk verticaal wordt gelift.

  • De Facelift

Hier gaat men op een zelfde manier te werk als de bij Mini-Lift, maar met het verschil dat er meer overtollige huid wordt weggenomen en dat ook de huid van de nek gelift kan worden. Dit kan gecombineerd worden met een wenkbrauwlift, voorhoofdslift en/of ooglidcorrectie.

VOOR DE OPERATIE

Veertien dagen voor de operatie wordt roken ontraden en mogen geen acetylsalicylzuur bevattende medicijnen worden gebruikt. Deze stof komt voor in sommige pijnstillende medicijnen zoals o.a. aspirine, aspro, … Ook uw bloeddruk moet normaal zijn. De dag voor operatie worden de haren gewassen en op de dag van operatie worden geen cosmetica gebruikt. Voor een facelift is het niet nodig plaatselijk haren weg te knippen of te scheren.

 

Meer informatie →